Inici arrow Ressenyes arrow Alpinisme arrow Escalades al Canigó
Escalades al Canigó PDF Print E-mail
Escrit per Pep Caballé.   
Mai 16, 2009 at 10:34 PM
ESCALADES AL CANIGÓ. UN LLOC ENTRANYABLE.

Els que ja coneixeu el massís del Canigó per les seves vies clàssiques com el dièdre Bobo-Sala al pic Barbet, recordareu la seva feixuga aproximació per tarteres i la seva congesta de neu final, que més d'un hem fet amb bambes i una pedra a la mà per anar fent forats a la neu gelada, que en du fins a rimaia del peu de via, jugant-nos el tipus i la joventut (diví tresor). Després, calia enfilar-se per roca dubtosa i humida, equipant els llargs amb pitons ó amb els tascons de petites dimensions. A més, no ens tocava el sol en tota l'escalada. Aquí, vàrem descobrir l'adherència dels primers peus de gat, els Gratton i els Paragot, de sola blanca.

Tot aixó s'ha acabat.

Des de fa uns anys podem gaudir d'un nou tipus d'escalada en bona roca, assoleiada i amb equipament suficient per pujar sense tenir la sensació que ens obrirem el cap en el següent llarg.

A la zona del refugi Marialles hi trobarem un bon recull de vies noves, amb reunions i passatges equipats i en un entorn idíl·lic per gaudir d'una bona estada.

Les vies tenen un aire més ‘esportiu' que no alpinista i estan força bé. Amb unes aproximacions complexes perquè no estan marcats els camins un cop trobada la via, la disfrutarem totalment.

Les baixades són llargues i ens ha d'agradar caminar pel bosc ó la tartera i també si tenim temps, donar-nos una capbuçada en les fredes aigües del riu Cadí.

Nosaltres vam fer les vies

· ‘Secourites', V, 4 llargs i descens en rappel i unes 3h de marxa, anada i tornada. Bany possible al riu Cadí, encara que està ‘glaçada'.

· Chouck-Chouck, V+ obligat, 350m. Descens per cresta de II i després d'un rappel, a peu 2 hores i bany al riu Cadí.

· Stentor, V+ obligat, 250m, descens en rappels i unes 3h de marxa, anada i tornada.

· I ens vam perdre en d'altres mentres feiem l'aproximació ...

El material és el de sempre, 10 cintes llargues, tascons, friends, reunió, cordes de 50 i bagues pels rappels. Roba d'abric i teca. Zona d'alta muntanya.

No Image

  1r llarg de la via Secouristes, V.

 

Factible de fer la sortida en un cap de setmana de 2 dies. S’hi va per la Junquera-Prades-Villefranche de Conflent- Vernet els Banys i pista amunt uns 1000m, en bon estat. Refugi Marialles, s’hi arriba en cotxe fins la porta. Dutxes, menjador i cuina lliure. (el menjar que fan és per aprimar-se. Millor porteu-lo de casa).  Tel. 04.68.96.22.90 / 04.68.05.57.99

No Image

 RESSENYES I CRÓQUIS DE LA REVISTA DESNIVEL i THOMAS DULAC.

No ImageNo Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated ( Gen 18, 2010 at 10:10 PM )