Inici arrow Ressenyes arrow Alpinisme arrow Gra de Fajol, cara nord.
Gra de Fajol, cara nord. PDF Print E-mail
Escrit per Pep Caballé   
Feb 14, 2012 at 09:16 PM
ASCENSIÓ A LA NORD DEL GRÀ DE FAJOL, ULL DE TER.

Hola companys,
Aquest diumenge 12 de febrer... -12ºC al pàrking de Vallter, amb i un vent de collons... Però com que no val arrugar-se, agafem el material i cap al Pic de l'Infern. Només començar ja veiem que el tema serà durillo... cada cop fa més fred i vent i quan arribem a dalt de les pistes veiem que si continuem endavant cap al coll de la Marrana, o sortirem volant o ens congelarem directament. Canvi de plans i cap a la Nord del Gra de Fajol gran, on pugem per la ruta que veieu a la foto... màxim 55º (he vist una ressenya a la web que marca aquesta inclinació a la part estreta) i neu en perfectes condicions.
L'únic problema és que la temperatura va baixant i el vent augmenta. Debem estar a uns -16ºC (almenys) i amb un vent molt fort (ho he mirat a internet i només que el vent fos de 50 km/h, la sensació de fred seria de -31ºC.... i segur que feia més vent que això!!).
Pujem a piolet tracció en una neu fantàstica, a punta de piolet i grampó. No val a badar doncs anem desencordats. Anem pujant a discreció i al final flanquegem cap a la dreta fins al llom, per on arrivem al cim, cadascú a la seva "bola". Al cim quasi no s'hi pot estar dret, o sigui que ja podeu imaginar quin fred feia... i res, cap avall al coll de la Marrana i al cotxe, on ens sembla que fa una calor de mil dimonis, però el termòmetre del cotxe, al sol, marca -10ºC!!!!!.
Sort dels peus de porc de Camprodon....

Pep Caballé.

 

No Image

 

No Image

Primer tram de neu dura i glaçada.

 No Image

Pendent accentuat, a 55º, a puntes de piolet i grampons...

 No Image

 Tram moderat de pendent a 45º No Image

 Tram central, el més delicat, a uns 55º d'inclinació.

No Image

Foto del cim.

 No Image

Recorregut de la via.

(texte escrit per Oleguer Suñè). 

Last Updated ( Feb 17, 2012 at 11:05 PM )