Inici arrow Ressenyes arrow Escalada clàssica arrow Via Rosa d'abril , via LA Dama de los Vientos,Heroes del silencio.Camarasa
Via Rosa d'abril , via LA Dama de los Vientos,Heroes del silencio.Camarasa PDF Print E-mail
Escrit per Jordi Ricart   
Nov 18, 2017 at 09:22 PM

Trilogia a la Pala del Coll de Porta (Camarasa): Via ROSA D'ABRIL (V+/6a, 80m), via LA DAMA DE LOS VIENTOS (7a, 70m) i via HÉREOES DEL SILENCIO (6b, 85m)

Màxim obligat: V+ a les tres

Autors: Rosa d'Abril per J. Marmolejo i A. Carnicer (1a ascensió: 23/4/1990). La Dama de los Vientos per J. Gutiérrez, J.L. Ruíz i F. Martínez (10/2/1991) i Héroes del Silencio per J. Gutiérrez, J.L. Ruiz, O. Becerra i J. Aguera (9/1990)

Material: Màxim unes 15 cintes per la Dama. Joc de camalots fins el nº3 només per la Rosa.

Horari: 7 hores cotxe a cotxe. Comptant unes dues hores per cada una, entre aproximació, via i descens, més una hora a discreció per l'avituallament cada cop que passàvem pel cotxe.

 

Orientació: Sud per les dues primeres i sud-oest per la tercera.

Per: Miquel Puigdomènech, Paco Mora i Jordi Ricart

Data: 21-10-17

Avui som tres però fem la sortida col·lectiva de la secció i a les vuit ens hem de trobar tots a Sant Llorenç de Montgai per sopar plegats.

Després de valorar meteos, horaris i obligacions socials vespertines optem per anar a la Serra del Mont-roig. Abans de començar en l'embolic de repartir llargs en una cordada de tres, em trec de la màniga l'excel·lent ressenya i magnífica idea del Luichy: en un sol full mostra el recorregut precís de les tres vies. Així, en lloc de repartir-nos llargs, ens repartim vies. Al Miquel li encasquetem la Dama amb l'excusa que vol provar en lliure l'Ae (7a). Amb en Paco ens fem a sorts quina ens toca i la cosa queda bastant equilibrada: a ell la més plaquera i a mi la més clàssica.

Resultat, una jornada molt agradable per l'excel·lent companyia i la qualitat de les vies dins el seu estil. La Rosa d'Abril pel perfil clàssic i els V+ (dels d'abans) d'en Marmolejo. La Dama de los Vientos per l'estètica, espectacularitat i varietat del recorregut. La Héroes del Silencio pel recorregut, bàsicament en placa, mantingut, atlètic i vertical.

Aproximació: Des de Vilanova de la Sal seguim els indicadors cap a l'Ermita de Montalegre. A uns 4'5 Km en lloc de girar pronunciadament a esquerres, continuem recte per una pista en pitjor estat que ressegueix per sota la Pala Alta fins al Coll de Porta on aparquem. Des d'aquí resseguim el corriol que passa pels peus de via de la Pala del Coll i en uns 10 minuts arribem a la primera i més oriental de les tres vies.

Descens: Des del cim seguir un marcat i ràpid corriol cap a ponent fins al Coll de Porta.  

Adjunto les fotos i la ressenya del Luichy. 

 

Jordi Ricart

 

Last Updated ( Nov 18, 2017 at 10:03 PM )