Inici arrow Ressenyes arrow Escalada clàssica arrow Via ÀFRICA (V+, 80m) a la Paret del Grau (Coll de Nargó)
Via ÀFRICA (V+, 80m) a la Paret del Grau (Coll de Nargó) PDF Print E-mail
Escrit per J.Ricart   
Set 07, 2019 at 08:18 PM

Via ÀFRICA (V+, 80m) a la Paret del Grau (Coll de Nargó)

Màxim obligat: IV+

Autors: J.G. Coca i amics

Material: 10 cintes, alguna per enllaçar savines

Orientació: Lleugerament sud-est

Per: Jordi i Jan Ricart

Data: 18-7-19

Avui fem una sortida literalment en família: Si abans-d'ahir dimarts celebràvem el novè aniversari del meu fill gran palejant caiacs amb tempesta inclosa, avui dijous s'estrena en una via de més d'un llarg.

Endarrere li queden les 10 jornades d'escalada organitzades pel centre excursionista, diverses sortides en zones d'escalada esportiva i unes quantes sessions de maniobres verticals al rocòdrom.

Aparquem a Coll Piquer. En els 10 minuts d'aproximació aprofitem per repassar qüestions de seguretat i deixem una pregunta a l'aire: Què ens impressionarà més l'escalada o el descens en ràpel?

Arribem a peu de via sobre les 16:00h i el sol ja no toca a la paret. Fem l'escalada llarg a llarg sense cap entrebanc. Les assegurances allarguen però més que emprar friends ha anat millor enllaçar alguna savineta per guiar la corda en alguna diagonal o flanqueig.

Un cop al cim i després de contemplar les vistes, toca baixar. Entre que el primer ràpel per la via comença lleugerament volat i que la ubicació de la reunió obliga la corda a passar per les fines arestes de les petites canaleres gravades en el calcari, opto per anar a buscar la línia de ràpels de la via del Manelet. Per això remuntem l'aresta uns 15 o 20 metres fins a trobar, en una bona plataforma, les 2 anelles de la última reunió de la Manelet.

Per fer el primer ràpel de 30m, com que anem amb corda simple de 60m, passo la corda fins la meitat, faig un nus de fals vuit amb mosquetó pel costat de menor pes, recullo la corda en una baga penjada a la cintura i rapelem els dos alhora, un per cada banda, amb un grigri 1 un i l'altre amb un grigri+ amb palanca antipànic. Repetim la maniobra en el segon ràpel d'uns 25m i en el tercer de 30m fins al terra.

Recollits els estris, aprofitem els 5 minuts caminant cap al vehicle per comentar l'experiència viscuda i respondre a la pregunta que havíem deixat a l'aire: rapelar!!!

Adjunto quatre fotos, la ressenya del https://escalatroncs.com/ i per contrastar la https://elcoleccionistadevies.blogspot.com

Fotos

Jordi Ricart

Last Updated ( Set 07, 2019 at 08:31 PM )