Inici arrow Ressenyes arrow Escalada clàssica arrow Via QUERCUS (V+ a la Serra de Queralt (Berga)
Via QUERCUS (V+ a la Serra de Queralt (Berga) PDF Print E-mail
Escrit per J.Ricart   
Set 07, 2019 at 08:45 PM

Via QUERCUS (V+ per la sortida de l'esquerra, 100m) a la Serra de Queralt (Berga)

Màxim obligat: IV+

Autors: Sergi Caldera, Àngel Companyó i Jordi Farràs (Gener 2019)

Material: entre 10 i 15 cintes al gust

Orientació: Sud

Per: Jordi i Jan Ricart

Data: 19-8-19

La previsió meteorològica d'avui anuncia una llarga línia frontal amb ruixats al vespre. Perfecte per fer una cara sud en ple agost.

Abans que res agrair als autors la feina feta i, suposo, els calés que s'hi han deixat.

Aquesta si que és una via ideal per iniciar a la mainada en vies de més d'un llarg, fins i tot fent algun llarg de primer: bon equipament i a mida infantil; llargs curts i força rectilinis; reunions còmodes; de fàcil abandonar si ve al cas; línia amb bones vistes però sense ambient; aproximació i descens curts i sense cap complicació.

Amb tot, menys la R2, he reubicat les reunions uns metres per sota aprofitant el generós equipament i algun arbret estratègic. Així mantenia el contacte visual i/o sonor amb la reunió precedent. A l'hora aprofitàvem per a que el principiant practiqués el muntatge i ancoratge a les reunions originals amb la supervisió de l'adult a escassos metres.

En resum, una experiència per l'infant, un divertiment per l'adult. Ben segur es farà curta però es pot complementar amb diverses vies esportives.

Adjunto quatre fotos, la ressenya del https://toporoc.blogspot.com/2019/01/via-quercus.html  i per contrastar la foto ressenya de l'Asín http://joanasin.blogspot.com/2019/02/serra-de-queralt-via-quercus-malanyeu.html

Fotos

Jordi Ricart